vp-26112021-race-02

starttijd: 15.55 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX ISA SECURITY

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

De twee paarden die we als favoriet tippen zijn beide kandidaten met een vraagteken, maar de snelheid hebben ze. Take off kwalificeerde alleen en was in de eerste kilometer erg fel. In de tweede ronde was het tempo eruit maar desondanks liep de fraaie ruin 1.17,6. Als hij de krachten iets beter kan verdelen zijn er meteen mogelijkheden in deze koers voor beginners.

Granite de Tillard debuteerde in ons land in een groot veld, hij lag daarin lang laatste. Onderweg leek hij veel harder te kunnen, maar toen hij dat in de laatste bocht deed bleef hij in het vijfde (!) spoor hangen en sprong hij. Ook hij moet in een beginnerskoers mee kunnen doen voor de winst.

SJ’s Bajaro maakte de laatste keer in Alkmaar indruk door buitenom de leider onder druk te houden. Hij bleef die dag voor de opnieuw aanwezige Lois Lane. Hennessey was maandag in Gelsenkirchen ongeplaatst in een sterker veld dan nu, de 200 euro die hij daarmee verdiende telt niet mee voor de koers van vandaag en dus mag hij starten.

Izakaya kon vorige week geen moment volgen in een Lady Challenge, maar dat is de klasse tot 30 mille. Dit is een stuk makkelijker.

1:   10 - Granite de Tillard
2:   4 - Take Off
3:   5 - SJ's Bajaro

Outsider(s):   8 - Lois Lane, 9 - Hennessey, 7 - Izakaya

 De resultaten van deze koers