vp-25112022-race-03

starttijd: 18.20 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF silver challenge

PRIX DILLINGER GENTIL

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Don du Ciel en Gabo di Rocca profiteren van de ontheffing in deze koers. De laatste is over deze afstand normaal het snelste paard in de koers, maar dat leverde tot nu toe geen zeges op. De laatste keer in Enghien met een leerling leek het erop, Gabo lag lang achterin en kwam als vierde paard de laatste bocht uit. Daarna zakte hij terug naar plek 7 in een tijd die hier goed genoeg is voor de winst.

Hero d’Hertals liep onlangs een goede proef waarin hij hard eindigde en trainingsgenoot Hokos, die graag van kop af gaat en dat hier zonder problemen zal kunnen doen, zijn eveneens in beeld voor de winst. Fougueux des Iles werd vorige week in de bronzen finale vierde in 1.16 maar verdween alsnog uit de uitslag vanwege het passeren van twee paaltjes aan de binnenzijde. Hij is de keuze van de trainer, die met de trouwe Eternal des Hayes nog een ijzer in het vuur heeft. De ruin zat hier de laatste keer lang vast en was de start erna knap tweede in Mons.

Ook Elixer Normand is in vorm en hoort op de tickets. Hassero is een nieuw gezicht, hij liep ongeveer de helft van zijn 26 starts op het gras en won nog nooit.

1:   9 - Gabo di Rocca
2:   3 - Hero d'Hertals
3:   6 - Forgueux des Iles

Outsider(s):   7 - Eternel des Hayes, 5 - Elixer Normand, 4 - Hokus d'Hertals

 De resultaten van deze koers