vp-24072020-race-05

starttijd: 13.35 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 9.240,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: VPW Vierjarigen Challenge

CRITERIUM DES 4 ANS

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

De Derbywinnaar John King Boko maakt zijn rentree. In de proef die hij begin juni liep ontbrak de scherpte nog en viel hij de laatste 500 meter wat terug. Afgelopen vrijdag werd hij door junior voor de meeting gewerkt en toen maakte hij een fitte en frisse indruk. Of dat meteen genoeg is om zijn trainingsgenoot en mede jaargangstopper Jank Summerland te kloppen is de vraag. Jank won aan het eind van 2019 alle topnummers die John King aan zich voorbij liet gaan. Hij is na de winterpauze nog sterker en beter teruggekeerd.

Jewel Star was na de goede proef in juni winnaar in Alkmaar. In de Stabletour werd dat al min of meer aangekondigd: de trainer wilde hem met een makkelijke koers de moraal laten sterken. Nu is het tijd om de tanden weer op elkaar te zetten. Dat deed Jack Hanover de laatste keer al. Hij liep voor het eerst met een nieuw beslag en dat hielp hem enorm. Hij kwam ineens probleemloos door de bochten en vloog in de slotmeters. Met startnummer 1 kan hij normaal rekenen op een koers op maat.

Joe Fanatic was vorig jaar een tijd lang een van de Derbyfavorieten. Een ongeluk hield hem lang aan de kant, maar bij zijn rentree leidde hij lang en werd hij pas op de streep verslagen. Die koers zal hem goed hebben gedaan. Jo Jo Harley was de laatste keer pechvol toen hij bij een aanval driedik in de laatste bocht naast de koppaarden van de benen ging. De vorm van de Derby derde lijkt weer terug te zijn.

1:   5 - Jank Summerland
2:   2 - John King Boko
3:   4 - Jewel Star

Outsider(s):   1 - Jack Hanover

 De resultaten van deze koers