vp-23122022-race-03

starttijd: 19.50 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 11.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

GROTE KERSTPRIJS / GRAND PRIX DE NOËL

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een schitterende Kerstprijs met ondermeer de baanrecordhouder City Guide aan de start. Hij liep afgelopen zondag nog in Vincennes, waar hij na een goede start afgaf en ingesloten raakte. Hij kwam met alles over in het veld binnen, de vorm om hier toe te slaan is er. In de koers waarin hij het baanrecord liep achterhaalde hij Officer Stephen, die sindsdien alleen nog een kwalificatie liep. De hengst is als winnaar van een serie van de Sweden Sup een smaakmaker en kanshebber.

Inspector Bros treedt met ijzers aan, maar bewees eerder al dat hij ook dan in eigen land voorin mee kan. Dit drietal lijkt iets boven de rest te staan, al staan in het eerste band snelle paarden die zich niet zomaar gewonnen zullen geven. Winnetou Diamant keert terug, hij liep sinds juli niet meer. Karola liep onlangs een test maar oogde daarin nog niet zo scherp als in haar beste tijd. Carloforte Font was in zijn eigen klasse tweemaal een klasse apart, hij start voor het eerst tegen de topklasse.

Kilimanjaro liep op de Gigantendag in de Marathon een nette koers, hij lijkt in beeld voor een klassering. General Lee viel de laatste tijd wat minder op, voor hem wordt het zwaar.

1:   7 - City Guide
2:   8 - Officer Stephen
3:   6 - Inspector Bros

Outsider(s):   3 - Winnetou Diamant, 5 - Kilimanjaro

 De resultaten van deze koers