vp-22112019-race-02

starttijd: 17.49 uur
afstand: 3.100 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 6.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF golden challenge

HORSES2FLY GOLDEN CUP

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Het is lastig kiezen. Bunker du Hamel krijgt meters voor en is onze voorzichtige keuze. Hij kan zelf het tempo gaan maken of kan dat Chance Classsique laten doen. Die won vorige week in Hamburg, toen hij eveneens meters voor kreeg en makkelijk uit de greep bleef van Do You Love Me. Die lijkt echter te verbeteren.

Ustang Ludois moest vorige week van ver komen en liep het gat naar de koplopers dicht toen het vooraan 1.11,9 ging. De genadestoot bleef uit, maar het was zijn eerste koers na lange rust en daarvan zal hij scherper zijn geworden. Baladin Williams kan een koers als deze ook winnen. De inhoud heeft hij, als hij zijn speed kan bewaren dan zijn er kansen. Voor Visage Pale geldt eigenlijk hetzelfde.

Cocomoko hadden we in september onderschat, hij won toen heel sterk. In zijn laatste start in Le Croise was hij achtste na een koers in het veld, de eindsprint bleef toen uit. Op diezelfde baan liep de laatste keer ook Bandino du Pre. Hij lag daar lang in de kopgroep, maar zakte de laatste rechte lijn terug naar de 8e plek. “Het gaat hem daar te hard. Vandaag loopt hij met ijzers, dan is hij ietsje minder”, houdt de trainer een slag om de arm.

1:   1 - Bunker du Hamel
2:   12 - Ustang Ludois
3:   4 - Baladin Williams

Outsider(s):   7 - Do You Love Me, 10 - Visage Pale, 8 - Cocomoko

 De resultaten van deze koers