vp-21102018-race-02

starttijd: 16.25 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 3000,--
soort koers: non premium
common pool: nee
challenge: TF diamond challenge

PRIX GANYMEDE

1
Croatie d'Amour TF
Cees Kamminga
2
Verseau Blue
John Dekker
3
Valet d'As
Age Posthumus
4
Delicatesse
John de Leeuw
5
Dayton
Micha Brouwer
6
Classic Word
Robin Bakker
7
Ustin de Littry
André Bakker
8
Vertige de Vauvert
Rick Ebbinge

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Classic Word werd de laatste keer maar net achterhaald door een trainingsgenoot die in de slotkoers gaat proberen om zich in het eerste gelid van de Giganten te plaatsen. De koers zal de ruin die in de opbouw is goed hebben gedaan, hij zal nu nog iets scherper zijn. Dat laatste geldt zeker ook voor Vertige de Vauvert, die in het verleden in dit soort velden meedeed voor de winst. Hij komt bovendien uit een stal in topvorm.

Dayton sprong de laatste keer, maar we schatten hem toch iets hoger in dan de stalgenote Delicatesse die de laatste keer ietwat gelukkig won. Ze profiteerde van de aan kop wegspringende Croatie d’Amour. “Ik gaf een rukje aan de lijn, maar omdat haar tong los was reageerde ze daarop met een fout. Ik zat nog vrij makkelijk. Vandaag start ze voor het eerst met een martingaal, die heb ik thuis in het werk geprobeerd en dat beviel erg goed”, aldus Cees Kamminga, die erbij aantekent dat zijn paard meestal twee koersen nodig heeft om haar beste niveau te halen.

Zijn tweede troef Ustin de Littry zal vandaag offensief worden gereden. “We proberen met hem de kop te nemen, hij laat zich dan opdrukken. Van achteraf passeert hij moeizaam de paarden, dus dan moet je het een keer anders proberen.”

1:   6 - Classic Word
2:   8 - Vertige de Vauvert
3:   5 - Dayton

Outsider(s):   1 - Croatie d'Amour, 4 - Delicatesse, 7 - Ustin de Littry

 De resultaten van deze koers