vp-21082020-race-04

starttijd: 13.05 uur
afstand: 3.100 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF golden challenge

PRIX HARAS DE GINAI

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een totaal open koers waarin we Do You Love Me als favoriet verkiezen. De ruin had de laatste keer in Rouen-Mauquenchy de hele weg de leiding en gooide er een enorm tempo voor. In de slotmeters was de tank leeg, maar zonder ‘overpace’ en van achteraf zien we hem hier heel ver komen.

Esteban Dieschoot krijgt vandaag meters voor van Bravo Well en dat was uitgerekend de draver die hem in zijn laatste start, waarin hij favoriet was, versloeg. De draver van Gunther Loix is een klasbak die in mei van dit jaar in Rouen-Mauquenchy ook al eens een leerlingenkoers won.

Dillinger Gentil vertrekt eveneens uit het eerste band, hij werd de laatste keer moe na een koers die hij onderweg zelf hard maakte. In dat nummer werd Diamond ER sterk tweede. De ruin heeft nu echter de pech dat hij met nummer 1 het band uit moet. Dat lukt alleen als er in twee geledingen wordt gedraaid, anders is hij bij voorbaat kansloos. El Magnifico kwalificeerde in Gelsenkirchen als vierde achter ondermeer Lauren Park. Hij zal vandaag scherper moeten zijn.

1:   13 - Do You Love Me
2:   5 - Esteban Dieschoot
3:   7 - Bravo Well

Outsider(s):   3 - Dillinger Gentil, 11 - El Magnifico, 1 - Diamond ER

 De resultaten van deze koers