vp-19072019-race-07

starttijd: 14.35 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 11.000,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

BREEDERS COURSE (Halve Finale)

1
Jari L Petnic
Frank Westerveld
2
Andromeda Font
André Bakker
3
Arquana As
Erwin Bot
4
Frosted
Robin Bakker
5
Jo Jo Harley
John de Leeuw
6
Alex HP
Rick Ebbinge
7
Lambada Zon
Patrick de Haan

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een klein maar mooi veld, waarin Paul Hagoort twee ijzers in het vuur heeft. “Frosted pakte als tweejarige meteen 5.000 euro bij haar debuut. Bij haar rentree won ze makkelijk in Hamburg. Ze is een ander type paard als Andomeda Font. Frosted is meer een doordouwer, Andromeda een speedpaard. Het zal van het koersverloop afhangen wie van de twee het beste tot haar recht komt, beide paarden zijn goed genoeg om te winnen”, aldus de trainer.

Dat is Alex HP normaal ook, hij werd alleen bij zijn debuut verslagen en verbetert nog per start. “Wat hij vandaag doet durf ik niet te zeggen. Hij is nog steeds heel groen en dat blijft een risico. Of hij snel genoeg is tegen de paarden die hij hier treft is voor mij ook iets wat ik graag eerst wil zien.”

Arquana As imponeerde hier in april in een kwalificatie. Daarna ging ze driemaal naar Frankrijk, maar daar zat het soms niet mee. “Eenmaal was ze te licht en sprong ze. De beide andere keren liep ze over de lange afstanden tijden waarmee we tevreden waren. Dat waren opbouwkoersen die haar van pas zullen komen nu we over 2100 meter starten”, schat eigenaar Leendert Gerrits in.

1:   6 - Alex HP
2:   2 - Andromeda Font
3:   4 - Fristed

Outsider(s):   3 - Arquana As

 De resultaten van deze koers