vp-19072019-race-03

starttijd: 12.35 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 22.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

SUPER TROT CUP (Serie)

1
Hector Boko
Jaap van Rijn
2
Grift Jr
Michel Rothengatter
3
Fabio Bianco
Rob de Vlieger
4
Emilion
Robbin Bot
5
Durk M Boko
Frans van der Blonk
6
Flavius
Dion Tesselaar
7
Ennyus Boko
Caroline Aalbers
8
Quick Crown
Robin Bakker
9
Tuxedo Bi
Rick Ebbinge
10
Hillary Queen
André Bakker

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Geen kansloze paarden in dit veld, hooguit een onbekend gezicht. Dat is Quick Crown, die voor Paul Hagoort debuteert. “Hij staat nu vier weken op stal en komt uit Zweden. De bedoeling is om met hem in Frankrijk te gaan koersen, maar daarvoor heeft hij nog te weinig winsom. Hij werkt goed en een plaatsje kan in dit veld”, aldus de trainer, die ook Hillary Queen in de strijd heeft, “Haar laatste koers was pechvol. Jammer dat ze het tweede gelid heeft, want nu kan ze met haar startsnelheid niets doen. Aan de andere kant: ze is ook goed genoeg om wat buitenom te doen.”

Emilion behoort tot de snelste paarden in de stal van de Duitse kampioen. In Berlijn ging hij wat ongemotiveerd van de benen, dat kennen we van hem niet. Wat hij kan liet hij al diverse malen zien in Duitsland, op de banen in Parijs en in Wolvega. Durk M Boko won zijn laatste start op deze baan, hij volgde toen de steeds leidende Flavius die enorm tempo maakte. Durk is nog steeds goed, hij was knap derde in de Lage Landen.

Hector Boko klopte de laatste keer vanuit het dodenspoor de eerder vandaag startende Volare Gar. De tegenstand in dit veld is vele malen sterker, maar de ruin verbetert per start. Fabio Bianco won zondag zijn eerste start voor de nieuwe trainer. We verwachten hem weer voorin. Tuxedo Bi moet koersende weg scherper worden, meldde zijn trainer. “We zijn op de goede weg, hij wordt beter, maar vandaag zijn de korte afstand en de startplaats in zijn nadeel.”

1:   4 - Emilion
2:   5 - Durk M Boko
3:   10 - Hillary Queen

Outsider(s):   3 - Fabio Bianco, 2 - Grift Jr, 6 - Flavius

 De resultaten van deze koers