vp-17052019-race-03

starttijd: 12.45 uur
afstand: 3.100 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF silver challenge

PRIX ARQANA TROT

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Confidential Bond profiteert van de uitschrijving, doordat hij een tijdje niet won mag hij in het eerste band beginnen. Zonder ijzers, net als in zijn laatste vier starts waarbij hij driemaal nipt werd geklopt, is hij op zijn best. Deze koers past hem perfect.

Eventueel weerwerk zal vooral vanuit het tweede band moeten komen. De onlangs van kop af winnende Darwing du Breucq maakte indruk en ook Belle Bonanza, die de laatste keer veel buitenom moest doen, liep erg goed. Bas Crebas heeft twee kansrijke paarden voor een hoge klassering in de koers. “Bunker du Hamel is heel goed. De laatste keer verloor hij aan de start 100 meter, sloot nog aan en liep in de 1.18. Hij werkt beter dan toen hij vorig jaar zijn successen behaalde.

Felicio du Joamax had ik de laatste keer als winnaar verwacht, dat was zijn koers. Het koersverloop was tegen hem, ondanks een laatste kilometer in 1.13,1 kwam hij niet meer bij de winnaar in de buurt. Hij is al tijden in vorm, maar winnen wordt nu met nummer 9 in dit veld niet makkelijk.” Diamond ER liet de laatste keer ook veel snelheid zien na een fout, zijn vijfde plek was een teken dat hij niet langer onderschat mag worden.

1:   10 - Confidential Bons
2:   12 - Bunker du Hamel
3:   11 - Darwin du Breucq

Outsider(s):   9 - Felicio du Joamax, 13 - Belle Bonanza, 3 - Diamond ER

 De resultaten van deze koers