vp-13012023-race-07

starttijd: 21.50 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PARTYCATERING LEEK TROPHY

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Nova Rainha ging na de proef als tweejarige meteen aan de kant, ze meldt zich na vier maanden terug. Omdat ze komt uit een stal waarin de paarden er vaak meteen staan, in meer dan 30% van alle gevallen als winnaar, is ze onze favoriete. Joke of the Day debuteert eveneens, hij liep zijn tijd in de proef als tweede aankomende achter Panta Rhei die in 1.16,2 aantikte met een laatste kilometer in de 1.14. Zover was de zoon van Dijon toen nog niet, maar hier liggen zeker kansen op een klassering.

Macarius Boko mag nu zonder ijzers lopen en dat kon weleens goed uitpakken, op nieuwjaarsdag in Gelsenkirchen beviel hij erg goed met een tweede plek. Loverboy van Assum en Magistraal hebben beide tijden in de 17.0 gelopen en dan doe je in deze klasse voorin mee. Manza Newport kan dat ook, hij hield de vorige keer voor het eerst het hoofd bij de les en pakte geld. In diezelfde koers was Mighty Meerswal voor het startpunt de loop al kwijt, hij schrok van een donkere plek op de baan en was daardoor van slag. Volgens de trainer kan de hengst hard genoeg om in deze klasse voorin mee te doen.

Magnifiquedelucia heeft een half jaar niet gelopen en maakt zijn rentree, hij oogde in de eerste drie starts als een paard met talent dat nog wat tijd nodig had.

1:   2 - Nova Rainha
2:   6 - Macarius Boko
3:   8 - Loverboy V Assum

Outsider(s):   7 - Magiestraal, 1 - Joke of the Day

 De resultaten van deze koers