vp-12032022-race-02

starttijd: 18.45 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

SDK LOGISTICS TROPHY

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Ozak Vivantis maakte de vorige keer, voor het eerst zonder voorijzers, veel indruk. De ruin treft het nu wat zwaarder. Onze favoriet is Lozano, al mislukte zijn kwalificatie door een startfout. Nadat hij was uitgeschakeld volgde hij aan de staart van het veld en ging hij de laatste meters nog even voluit. Dat en wat die dag zagen in het voorwerk is genoeg om hem hier de voorkeur te geven, als de schijn niet bedriegt kan hij onder de 1.16 over de afstand.

Kamalia Joe kon in de proef lang in de buurt blijven bij Cardolan Byd, dat zag er goed uit. Lidero behoorde als tweejarige bij de besten van zijn jaargang. Als driejarige liep hij maar eenmaal, dat is lang geleden. Dat hij zonder proef meteen weer de koers in gaat geeft aan dat de trainer een test niet nodig vindt en de hengst dus in orde is. Harmonie du Nord viel in haar eerste start op deze baan op door na een fout enorm terug te keren. De laatste start was opnieuw goed, ze kwam toen in de slotmeters van ver heel hard opzetten.

Love is all verbetert per start en zal opnieuw voorin meedoen, zeker als hij zoals vrijwel altijd meteen een mooi plekje in het veld weet te vinden.

1:   7 - Lozano
2:   1 - Ozak Vivantis
3:   8 - Kamalia Joe

Outsider(s):   10 - Lidero, 9 - Harmonie du Nord, 5 - Love is All

 De resultaten van deze koers