vp-11112018-race-06

starttijd: 17.40 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

PRIX IDEAL DU GAZEAU

1
Curtis Somolli
John Dekker
2
Declic Sautreuil
Cees Olsthoorn
3
Dravelliszt
John de Leeuw
4
Dito Quick
Wim Paal
5
Dame Quick
Arnold Mollema
6
Dream Vacation
Jos Verbeeck
7
Diamond ER
Tom Kooyman
8
Dream Gibus
Danny Brouwer
9
Flying Moko
André Bakker
10
Emkih de Vandel
Rick Ebbinge
11
Cameleon
Alwin Bakker
12
Chilling Rainbow TF
Stefaan Stevens
13
Dino de Bourgogne
Ruud Pools

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Diamond ER is sinds hij als ruin door het leven gaat spectaculair verbeterd. “Hij loopt nu samen met de andere paarden buiten en zit die de hele dag achterna. Daardoor traint hij zichzelf en gebruikt hij de energie die hij vroeger niet kwijt kon op een positieve manier”, meldde zijn trainer na de laatste oppermachtige zege. Als hij vandaag weer zo gaat heeft ook Dito Quick een hele kuif aan hem. Deze ruin liep met Maik Esper twee koersen in Frankrijk, beide keren vanuit het eerste band. Hij debuteerde met een vierde plek in Argentan en met name de laatste tweede plek in Chartres, in een toptijd over de lange afstand, spreekt aan.

Dame Quick was de laatste keer tweede achter onze favoriet, ze bleef toen voor het eerst foutloos. Dravelliszt kwam in diezelfde koers als zesde over de streep, maar de kans is groot dat hij vandaag de rollen omdraait. “Hij zat toen vast achter een stilvallende deelnemer, anders was hij die dag tweede geworden. Ook de laatste keer kwam hij te laat vrij. Dat hij in topvorm is laat hij thuis in het werk zien, als sparringpartner van de tweejarigen ging hij als de brandweer. Diamond ER kunnen we normaal niet kloppen, maar daarachter moet hij er dichtbij kunnen zijn”, schat Bas Crebas in.

Emkih de Vandel, eerder vierde achter de favoriet, de van rust komende Cameleon en Chilling Rainbow zijn paarden voor de betere plaatsgelden.

1:   7 - Diamond ER
2:   4 - Dito Quick
3:   3 - Dravelliszt

Outsider(s):   10 - Emkih de Vandel, 9 - Flying Moko, 12 - Chilling Rainbow

 De resultaten van deze koers