vp-10122021-race-05

starttijd: 12.40 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Payday Winner Challenge

PRIX NINIE KLEINSMIT

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Bahia wordt per start beter, de laatste keer in Zweden had ze nog minder tegenstand dan de keren ervoor in Wolvega. Ze treft een aantal paarden in vorm. Keep Flying is daar eentje van, van haar laatste drie starts won ze er twee met een straat in Gelsenkirchen, ze hoefde daar niet voluit. In de tussenliggende start op deze baan liep ze in de slotmeters in op Bahia, maar die kon ze net niet meer bereiken.

Joey Junior leidde de laatste keer, voor het eerst voor een Amerikaanse sulky lopend, van start tot finish. Hij kreeg toen de kans om onderweg het tempo even te drukken en de laatste bocht door en uit te versnellen. Vandaag zal er meer weerwerk komen. Karina Alki liet in diezelfde koers een prima eindschot zien en kan daarmee opnieuw in het geld lopen.

Velten Valerie had vorige week een uitgelezen kans op een mooi resultaat, maar hinder in de tweede bocht maakte een einde aan haar kansen. Robin Bakker meldde na de koers dat de merrie geweldig aanvoelde en kans had gehad op de winst. Dat wordt in dit duidelijk sterkere veld een ander verhaal, maar ze hoort wel op de tickets voor de plaatsen.

1:   5 - Bahia
2:   1 - Keep Flying
3:   2 - Joey Junior

Outsider(s):   6 - Karina Alki, 7 - Velten Valerie

 De resultaten van deze koers