vp-09122022-race-02

starttijd: 12.35 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX TUIGMAKERIJ VAN DEN BOSCH

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Milan Boko is zonder fouten nog nooit verslagen, al zegt dat na vier koersen niet alles. Hoopgevend was zijn laatste zege, toen was hij net als in de kwalificatie ervoor prima te regelen en liep hij van kop af met alles over zijn tegenstanders zoek. Hij treft hier enkele tegenstanders die in elk geval voor wat weerwerk kunnen zorgen.

Fiorano keeft terug na een pauze, de fraaie hengst viel meteen al op in zijn proef maar daarna lukte het in vier starts nog niet om te winnen. Wie ziet tegen wie hij toen liep snapt dat ook, dit ziet er op papier een stuk prettiger uit. True Blue zette nu twee goede koersen op rij neer. De snelle merrie kampte met gezondheidsproblemen en was daardoor lang wisselvallig, dat ze hard kon lopen liet ze zien op haar goede dagen. De grote Muscle Rex won bij zijn debuut op sterke wijze, hij begon toen in het veld en benutte de slotronde om buitenom de leider op te zoeken en die te verslaan. In zijn laatste drie starts zocht hij de top van de jaargang op, daarna ging hij een paar maanden aan de kant.

Yoko Ono Diamant was de laatste keer in Hamburg favoriet, maar ze had tegen een goede draver van Josef Franzl geen kans. Hier lijkt de lat minimaal net zo hoog te liggen.

1:   6 - Milan Boko
2:   8 - Fiorano
3:   3 - Muscle Rex

Outsider(s):   7 - True Blue, 1 - Yoko Ono Diamant

 De resultaten van deze koers