vp-08112019-race-06

starttijd: 19.52 uur
afstand: 1.609 meter
soort start: autostart
dotering: €. 7.700,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Payday Winner Challenge

MOHAWK MILE

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

In deze Mohawk Mile is Alex HP de uitgesproken favoriet. De laatste keer op Duindigt was hij dat ook, maar daar zette hij na een koers aan kop niet door. “Ik heb wel zieke paarden op stal, maar Alex is daar niet eentje van. We hebben hem na de laatste start na laten kijken en we hebben niets kunnen vinden. Normaal begint hij goed, hij moet een eerste kans hebben”, zegt de trainer.

Iznogood Darby kan een onaangename tegenstander zijn als niet alles tegen zit, zoals de laatste keer toen hij de kop niet kreeg na een 1800 meter lang durend duel. Die koers moeten we vergeten. Dutch Buitenzorg is als kortebaner wellicht de snelste starter, de afstand zal hem passen. Hendrik Schermer keert terug naar rust, ook hem lijkt een mijl wel te liggen. Gonda Beuckenswyk domineerd ein Groningen een gelegenheidskoers van kop af, ze heeft zowel snelheid als lucht.

Kirr Royal LJ heeft de steun van Jos Verbeeck, maar die zal hier de trukendoos open moeten trekken. Zijn merrie loopt al sinds 2011 en is nog steeds op zoek naar haar eerste zege. Haar record liep ze vorig jaar als 7e over 2300 meter in Mons.

1:   3 - Alex HP
2:   1 - Iznogood Darby
3:   8 - Gonda Beuckenswyk

Outsider(s):   5 - Hendrik Schermer, 7 - Gillarney F Boko

 De resultaten van deze koers