vp-08112019-race-02

starttijd: 17.48 uur
afstand: 3.100 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 8.800,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

MAASLAND GIGANTENMARATHON

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een in alle opzichten geweldig bezette Marathon. Een van de blikvangers is Panoramic, die vorig jaar nog tweede was in de Prijs der Giganten. De vorm is er bij hem, in zijn laatste start won hij makkelijk de Grote Prijs Talpe in Kuurne, voor Ustinov du Vivier die tweede werd. Dit duo zien we hier weer strijden om de winst, ook al is er een specialist als Tuxedo Bi van de partij. Die moet nu echter meters geven en volgens zijn trainer is dat lastig. “Hij werkt heel goed, daar zal het niet aan liggen, maar hij moet er heel veel voorbij terwijl hij juist aan kop het beste te motiveren is. Vanuit het veld is dat bij hem lastiger, al won hij de laatste keer in Hamburg wel op die manier”, aldus Jeroen Engwerda.

Jos Verbeeck heeft een goede Zweed in de strijd. Zijn Valentino Strix won 12 maal in 80 starts. Hij zocht de laatste keer goede paarden op en deed steeds voorin mee. Op 30 augustus in Vincennes was hij zesde, de keer erna op dezelfde baan werd hij net geklopt voor de winst en de laatste keer in Reims tikte hij als vijfde aan en schoof hij door een enquete nog een plekje op. Beau Gamin startte de laatste twee etappes van de Europese Tour voor Franse dravers, maar speelde daarin geen rol. Toch vlakken we hem niet uit, twee jaar geleden won hij in Wolvega de Grand Prix.

It’s Showtime staat sinds mei van dit jaar in Belgie, daarvoor was hij in Zweden succesvol met Nicklas Westholm. Hij liet de laatste paar starts iets te weinig zien, maar wellicht kan Hugo Langeweg hem motveren. General Lee is een stayer pur sang, hij is onze keuze in het eerste band waarin ook Fuggedaboutit en Bunker du Hamel blikvangers zijn. SJs Junior C en Hillary Queen noemen we ook voor een plaats, winnen zal niet makkelijk worden.

1:   4 - Panoramic
2:   16 - Ustinov du Vivier
3:   9 - Tuxedo Bi

Outsider(s):   13 - Valentino Strix, 15 - Beau Gamin, 4 - General Lee

 De resultaten van deze koers