vp-08112019-race-01

starttijd: 17.10 uur
afstand: 3.100 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

PRIX L'AMIRAL MAUZUN

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Errakis loopt voor het eerst in Nederland. De ruin kwam begin dit jaar bij Olaf Schröder op stal en had tot op dat moment in Frankrijk alleen maar gesprongen. De Duitse eigenaartrainer boekte de eerste zege met hem in mei in Billund en daarna, op Duitse bodem, werden er vanaf juli zes koersen op rij gewonnen. De laatste keer in Hamburg was Jaap van Rijn voor het eerst de stuurman, dat is hij nu weer.

Espion werd vorige week met ere en op speed geklopt, hij zal nu weer meestrijden om de winst. Canon de la Douce viel de voorlaatste keer op, toen hij na een keiharde koers vooraan in de laatste rechte op toeren kwam en van achteraf naar de tweede plek sprintte. De ruin start normaal in de zilveren klasse, net als de nummers 14, 15 en 16. Ze staan nu iets lichter. Dat stond Demolition Girl de laatste keer al, maar door een startfout was die koers snel voorbij.

In het volle eerste band profiteren de nummers 8, 9 en 10 van de stap terug in klasse, ze krijgen bovendien meters voor. De meest in het oog springende paarden in dat band zijn Belle Bonanza, Efendi du Plessis en Favorite d’Amour waarvan de laatste twee zich de laatste keer bezondigden aan vroege fouten. De laatste heeft overigens de steun van de regerend Europees Kampioen bij de pikeurs, dat zal een voordeel zijn.

Flagger is de rit van Jos Verbeeck. Hij liep sinds eind 2018 tienmaal en won nog niet. De 4e plek op 1 september was in Saint Omer in een door Flevo Renka en Rick Ebbinge in 1.17,8 gewonnen koers. Flagger liep toen 1.18,5. De laatste start in Mons was hij zevende, ruim achter de winnaar.

1:   12 - Errakis
2:   11 - Espion
3:   10 - Belle Bonanza

Outsider(s):   13 - Canon de la Douce, 13 - Demolition Girl, 4 - Favorite d.

 De resultaten van deze koers