vp-08022019-race-02

starttijd: 18.52 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 11.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

LE CHEVAL D'OR / HET GOUDEN PAARD

1
Out of the Slums
Michael Nimczyk
2
Ennyus Boko
Caroline Aalbers
3
Iron Vivant
Rick Ebbinge
4
Shelby Glide
Henk Grift
5
Nu I Nu
Jesse ter Borgh
6
Banker Transs R
Hugo Langeweg jr
7
SJs Junior C
Stefan Schoonhoven
8
Thai Investment
Jaap van Rijn
9
Classic Word
Marco Spin (lp)
10
Urlando Beji
Ruud Pools

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een fantastisch bezet Gouden Paard zonder uitgesproken favoriet. In het eerste band valt vooral Out of the Slums op. Deze Zweed liep sinds hij in juni 2016 bij de Duitse kampioen op stal kwam 27 koersen, waarvan hij er 17 won. Hij liep meestal rechtsom, maar de keren dat hij linksom ging won hij meestal dus dat kan hij ook. Zijn laatste zeges waren tegen ‘normale’ paarden. Hij zocht de Duitse top nog nooit op, wel pakte hij in 2017 in de Derbyweek de finalezege bij de amateurs. Toen klopte hij Frank W met Jaap Terstal en dat leverde 12,5 mille op. Of hij in dit geweld mee kan moet vandaag duidelijk worden.

Iron Vivant schatten we minstens even hoog in, ook hij begint vooraan. “De laatste keer van kop af sprong hij doordat hij het bit losliet en wat ging rommelen. Normaal gaat hij van kop af zijn beste koersen en hij is echt goed in orde, dus ik verwacht er vandaag wel wat van. Dat het de vorige keer niet meteen lukte komt denk ik doordat hij even niet had gelopen, hij zal nu scherper zijn”, zegt trainer Jeroen Engwerda. Die koers werd toen gewonnen door Thai Investment, die vandaag opnieuw meters moet geven. De hengst maakte echter zoveel indruk dat we hem hier als favoriet voor de winst zien.Classic Word trok de laatste twee keren minder door dan we van hem gewend zijn. Met SJs Junior C behoort hij wel tot de paarden die mee moeten op de tickets.

Urlando Beji is een nieuwe Franse import van Cees Kamminga, dus dan is het oppassen geblazen. De inmiddels 11-jarige begon zijn loopbaan in 2011 bij Fabrice Souloy en werd in 2016 verkocht naar Corsica, waar hij het goed heeft gedaan. Zijn laatste start was een terugkeer op Franse bodem, hij werd knap derde in Vincennes. Cees Kamminga heeft de ruin nog maar een paar weken op stal, zo meldde hij onlangs in de studio. Hij heeft er verwachtingen van. “Conditioneel kan het nog iets beter, maar als hij de koers mooi krijgt heeft hij 400 meter heel veel speed. Hij is niet groot, maar heeft wel klasse. Een plek bij de eerste drie of vier is normaal mogelijk”, aldus Cees.

1:   8 - Thai Investment
2:   3 - Iron Vivant
3:   1 - Out of the Slums

Outsider(s):   10 - Urlando Beji, 9 - Classic Word, 7 - SJ's Junior C

 De resultaten van deze koers