vp-07122019-race-08

starttijd: 14.40 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 10.000,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

CHAMPIONNAT D'HIVER II (TF Bronze Challenge)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Demolition Girl leidde de laatste keer van start tot finish en won eindelijk een koers. Ze is geen uitgesproken winnaarstype, maar nu de Wereldkampioen de lijnen overneemt en hij gaat rijden voor zijn voormalig werkgever is een herhaling zeker mogelijk.

Espion moet dan worden verslagen. In zijn voorlaatste start moest hij in de laatste bocht de strijd staken met een lekke band. Daarvoor en daarna liep hij steeds goed, al kreeg hij de laatste keer geen vat op de favoriete. Dolly Pop kreeg de laatste keer tot een ronde voor het einde een koers op maat, maar belandde ineens aan kop toen de koploper van de benen ging. Ze werd door twee verbeterde paarden geklopt, maar als ze vandaag de koers op maat tot in de laatste rechte lijn krijgt dan kan ze ook winnen.

Efendi du Plessis liep op de dag van de Giganten van achteraf het hele veld voorbij en won. De laatste keer bleef een vervolg uit omdat hij op een kar liep toen vooraan het tempo er ineens uit ging en het hele veld in elkaar schoof. “Na zijn zege is hij ook in het werk verder verbeterd”, waarschuwt Dicky Hof de wedders. Evolutif d’Am was de laatste keer tweede achter de favoriete, het was zijn beste koers tot nu toe.

1:   3 - Demolition Girl
2:   5 - Espion
3:   4 - Dolly Pop

Outsider(s):   2 - Effendi du Plessis, 8 - Evolitif d'Am, 1 - Cristal Sun

 De resultaten van deze koers