vp-07122019-race-07

starttijd: 14.05 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Payday Winner Challenge

WOLVEGA BETTORS CHALLENGE VII

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Velten Red Red Red won de laatste keer imponerend na een solo van kop af, de keer erna zou hij in de finale starten maar was hij vanwege koorts geschrapt. “We hebben hem de tijd gegeven om te herstellen en hij werkt nu weer net zo als voor zijn laatste koers. Toen beviel hij me super, hij liep die dag de laatste 500 meter in 1.12. Van start af moet ik wat voorzichtig zijn met hem, vooral de eerste bocht door. Ik denk dat Aragorn As, die hard kan beginnen, hier de gevaarlijkste tegenstander is”, laat Niels Jongejans weten.

Aragorn As raakte de laatste keer in Hamburg ingesloten en kwam pas op de open stretch vrij. De winnaar was toen al weg, de hengst werd makkelijk tweede en heeft in die koers niet tot op de bodem hoeven gaan. Just be Proud profiteert van de leerlingontheffing en had anders het tweede gelid gehad. De vorm is er al tijden en juist dit voordeel kan de doorslag geven. Zurich As verbetert nog steeds per start, ook al won hij de laatste keren niet.

Zack Wind liep enkele maken in de 1.15 over deze afstand en kan dus winnen, maar met deze startplaats zal hij het koersverloop niet teveel tegen moeten hebben. Shabani BR won de laatste keer maar moet nu met de 1 op pad. Een eerdere poging om hard te beginnen strandde in een fout, dus de kans is groot dat er een voorzichtige start volgt en een koers in het grote veld. I can steel was een tijd uit beeld en maakt zijn rentree. Ivar is niet zo makkelijk, de start vanuit het tweede gelid is een risico.

1:   6 - Velten Red Red Red
2:   7 - Aragorn As
3:   3 - Just Be Proud

Outsider(s):   12 - Zurich As, 9 - Zack Wind, 1 - Shabani BR

 De resultaten van deze koers