vp-07122019-race-05

starttijd: 13.00 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 10.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

CHAMPIONNAT D'HIVER I (TF Bronze Challenge)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Felicio du Joamax is met bijna 55 mille winsom terechtgekomen in de Bronzen Finale, dat is een kans voor open doel. De laatste keer kwam de ruin in actie op Vincennes. In een koers met veel tempo aan kop belandde hij met Bjorn Goop in het dodenspoor, waardoor de laatste bocht uit de tank leeg was. Hij liep desondanks 1.15,4 over 2850 meter. Eerder won hij hier met de rijder van vandaag.

Dalton de Demon kwam de laatste keer net te laat om Belle Bonanza terug te pakken. Toen moest hij 20 meter geven aan de start, nu gaan ze van gelijk af. Dalton du Demon werkte afgelopen zaterdag heel erg goed, meldde trainer Jeroen Offeringa. Fortuna Phyt’s won hier haar voorlaatste start dankzij een koers op wachten in de staart van het veld. Ze ontwikkelde veel speed in de rechte lijn. De laatste keer in Le Croise belandde ze met startnummer 10 autostart achterin het veld en liet ze opnieuw een hele snelle laatste rechte lijn zien, ze kwam een lengte achter de winnaar binnen.

Eartquake Bellay liet met Arend de Wrede tweemaal genoeg snelheid zien. Vandaag neemt Jos Verbeeck de lijnen in de hand en lonkt er in elk geval een van de betere plaatsgelden.

1:   4 - Felicio du Joamax
2:   7 - Dalton du Demon
3:   2 - Belle Bonanza

Outsider(s):   5 - Fortuna Phyt's, 3 - Earthquake Bellay

 De resultaten van deze koers