vp-07122019-race-04

starttijd: 12.30 uur
afstand: 1.609 meter
soort start: autostart
dotering: €. 20.350,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

DERBY DER TWEEJARIGEN

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

In deze Derby is Keytowin Starro onze favoriet. Alleen in zijn tweede start werd hij verslagen, die dag was hij niet in orde. Daarvoor en daarna en ook in de proef liet hij een geweldig stuk speed zien in de slotmeters. Hugo Langeweg senior vergeleek het met wat Russel November deed als tweejarige, dat zegt genoeg.

Paul Hagoort heeft drie ijzers in het vuur. “Ze liggen qua snelheid niet ver uit elkaar. Konark F Boko heeft een mooi nummer. De laatste keer kreeg ze slecht positie maar ze is snel genoeg. Voor Kilimanjaro lag de laatste keer onderweg het tempo te laag. Hij heeft een limiet op pure speed. Hij was de laatste keer ook niet moe na de koers. Met meer tempo onderweg stijgen zijn kansen. Korona Pharma heeft een lastig startnummer, maar ze kan alles. De laatste keer moest ze na een aanrijding in het veld teveel doen en kon ze niet meer winnen. Maar ook zij heeft hier kansen”, zegt Paul Hagoort.

Kattuso Boko was tweede in de Jonker Prijs en was ten opzichte van zijn debuut verder verbeterd. Hij kan die lijn hier doortrekken, maar ook hij heeft een lastig startnummer. Kate Baldwin heeft net als in de Joffer Prijs die ze won startnummer 1. Dat vindt de rijder voor de lastige merrie geen voordeel, maar wat ze die dag liet zien was imponerend. Ze was sneller dan de hengsten in de andere afdeling, maar dat lag puur aan het verschil in tempo onderweg.

Van de paarden in het tweede gelid noemen we Kosy Occagnes, die haar kwalificatie won na een laatste bocht driedik en een laatste 500 meter in 1.15. Ze heeft duidelijk talent.

1:   5 - Keytowin Starro
2:   3 - Kilimanjaro
3:   7 - Korona Pharma

Outsider(s):   6 - Kattuso Boko, 1 - Kate Baldwin, 2 - Konark F Boko

 De resultaten van deze koers