vp-07122019-race-02

starttijd: 11.30 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 6.600,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Boko Champions Challenge

WOLVEGA BETTORS CHALLENGE II

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Zion Font zocht in Zweden sterke tegenstanders op en stelde met een vierde plek zeker niet teleur. De vier starts ervoor in eigen land won hij dit seizoen allemaal. “Afgelopen maandag ging hij goed in het werk, dus hij is in orde. Dat wilden we wel even zeker weten, want hij had een plekje op zijn hoef wat leek op een beginnend hoefscheurtje. In het werk en ook daarna was daar gelukkig niets van te merken”, meldt de trainer.

Hunter Montana zou in zijn beste vorm een obstakel kunnen vormen voor de favoriet. “De laatste keer was hij niet in orde, hij bleek een virus te hebben en is even aan de kant geweest. Daardoor heeft hij ook wat minder werk gehad dan normaal. Maar ik verwacht toch dat hij op zijn klasse in het trio kan lopen”, aldus Michel Rothengatter. Highspeed Aresy trof de laatste keer een voor haar veel te korte afstand. Ze kwam sterk binnen en zal nu verder naar voren komen dan die dag.

Ice Dragon pakte in haar laatste start, de door Cahaya gewonnen Breeders Crown in Berlijn, een hele knappe derde plek en ruim 7.000 euro winsom. Ze heeft even bij mogen komen en start nu in een hogere klasse dan ze voorheen deed. Hummer Scott moest in de kwalificatie in de achtervolging op een deelnemer die de eerste kilometer aflegde in 1.14,5. Hij liep een constant tempo rond de 1.16 en won die proef. Het startnummer vandaag helpt voor het krijgen van een passende koers.

Gian Luca Pasel is in deze koers een ‘geheimtip’. In de proef liep hij een laatste kilometer in 1.12 en maakte hij indruk. In de enige start erna werd hij de dupe van hinder.

1:   8 - Zion Font
2:   6 - Hunter Montana
3:   7 - Highspeed Aresy

Outsider(s):   5 - Ice Dragon, 2 - Gian Luca Pasel, 1 - Hummer Scott

 De resultaten van deze koers