vp-07122019-race-01

starttijd: 11.00 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Boko Champions Challenge

WOLVEGA BETTORS CHALLENGE I

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Het EK Wedden kent een droomstart als de ongeslagen Ids Schermer wint. Vrijwel alle 59 teams zullen hem winnend of plaats spelen. In de zeven eerdere edities van dit toernooi won altijd de favoriet de eerste koers, vijfmaal was dat een paard van trainer Jeroen Engwerda en viermaal was Rick Ebbinge de winnende rijder. “Ids is goed in orde. Het koersverloop maakt hem weinig uit, hij heeft veel speed en kan ook best van achteraf komen. Rick beslist zelf hoe hij het doet, maar omdat er snelle beginners in staan is de kans groot dat hij niet heel snel aan de kop komt”, aldus trainer Jeroen Engwerda.

Iznogood Darby lijkt de gevaarlijkste tegenstander, de laatste keer hield hij met een enorm eindschot de eveneens door de kampioen getrainde Alex HP van de winst af. Ideaal won de laatste keer ook, hij kwam in de slotmeters aan kop onder druk maar redde het net. Hij bleef die dag Hasta la Vista voor, die hard eindigde. Gillarney F Boko zette de laatste keer na even aan kop te hebben geleden niet helemaal door, maar vandaag passen we extra op. Ze loopt voor de eerste keer zonder ijzers.

Giant Starlake kan meer dan zijn laatste verrichtingen laten zien. Hij kwam de laatste keer met Ronja Walter in Mons in actie onder het zadel en was toen vijfde. De zege op 15 september was eveneens in de monte, in Bedburg Hau.

1:   4 - Ids Schermer
2:   2 - Iznogood Darby
3:   5 - Ideaal

Outsider(s):   9 - Hasta la Vista, 7 - Giant Starlake, 3 - Gillarney F Boko

 De resultaten van deze koers