vp-07102022-race-03

starttijd: 12.35 uur
afstand: 1.609 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

VPW TWEEJARIGEN HERFST TROPHY

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

De moeilijkste koers van de dag, met ondermeer vier talentvolle debutanten. Nazil Boko en Nacido Boko eindigden in hun proef naast elkaar, beide werden pas in de laatste 500 meter die ze net onder de 1.15 liepen in stelling gebracht. Ze gingen lang niet voluit, beide kunnen hier winnen. Trainer Erwin Bot heeft nog een derde ijzer in het vuur, dat is Nelson Greenwood die het niet treft met de startplaats maar die de laatste keer in Zweden super beviel.

Narda F Boko had in haar eerste koers pech, ze belandde met nog een ronde te gaan in het spoor naast de leider en latere winnares. Dat brak haar in de allerlaatste meters iets op, maar ze liep geweldig. Hetzelfde overkwam Elite d’Arc, die na een rustige start met nog een ronde te gaan opdook naast de latere winnaar en in de slotmeters wat moe werd. Ze werd toen in de slotmeters nog bijna achterhaald door Nimble Boy AJ, die van ver kwam en enorm eindigde.

Brothers in Arms komt over vanuit Frankrijk, hij liep daar een snelle test. De hengst is een halfbroer van French Kiss HR die zelf niet zo vroeg was en nu met succes koerst bij onze zuiderburen.

1:   3 - Nazli Boko
2:   7 - Narda F Boko
3:   8 - Nelson Greenwood

Outsider(s):   1 - Nacido Boko, 4 - Brothers in Arms, 6 - Elite d'Arc

 De resultaten van deze koers