vp-07022020-race-05

starttijd: 20.00 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 6.600,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Boko Champions Challenge

PRIX DAISY PALING - CHAMPION 2019

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een volle amateurkoers met nogal wat goede paarden aan de start. Eentje ervan is Hindy heikant, zij keert terug van rust. Dat doet ze met de rijdster waarvoor ze vorig jaar tweemaal op weergaloze wijze won, ondermeer in 1.13,7 over 2000 meter op Duindigt. De paarden van Hugo Langeweg zijn in de regel koersklaar na een pauze, vandaar dat zij onze favoriete is.

Gipsy Starlake met de kampioene en Hunter Montana, de baanrecordhouder in Alkmaar met de rijdster van vandaag, zijn zeker alternatieven voor het winnendspel. Benji Boy en Hasta la Vista zullen het beide van hun laatste meters moeten hebben. Lordano As start voor het eerst buiten Duitsland. Hij liep 70 maal en won 17 keer, zowel links- als rechtsom. De laatste tijd was hij vooral op dreef in Monchengladbach, waar hij met zijn eigenaar (die Duitsland dit jaar zal vertegenwoordigen op het EK Amateurs) recent won.

For Ever heeft eveneens Duitse steun. De ruin die de laatste keren onder het zadel goed liep wordt gestuurd door Tom Karten, momenteel de eerste rijder bij de amateurs in de kampioensstal.

1:   6 - Hindy Heikant
2:   4 - Gipsy Starlake
3:   5 - Hunter Montana

Outsider(s):   10 - Benji Boy, 11 = Lordano Ass, 3 - Hasta la Vista

 De resultaten van deze koers