vp-07012022-race-03

starttijd: 19.00 uur
afstand: 3.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF golden challenge

PRIX GARUDA FLIGNY CHAMPION 2021

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Declic du Gade moest de laatste keer de favoriet van die dag voor zich dulden, maar werd ook verrast door de na een korte pauze fris terugkerende Cocomoko. Vandaag verwachten we de twee in de omgekeerde volgorde over de streep. Beide treffen tegenstanders die er toen niet bij waren en die in dit veld zeker mogelijkheden hebben.

Fortissimoko was de laatste keer met Franck Nivard zevende in Vincennes, de hengst kwam toen van achteraf nog goed opzetten. Ook de keer ervoor in Amiens, waar hij zesde was, liet hij snelheid zien. Hij ging toen naar de laatste bocht toe in de aanval, lag even vierde en was niet ver weg. Catsous zagen we in maart nog winnen in een ‘Wolvega in Mons koers’. De ruin was altijd wat grillig, maar heeft zich ontwikkeld tot een tonwinnaar. Zijn laatste zege was in oktober in Kuurne. De voorlaatste keer was hij knap tweede in Rouen, achter Kalasjnikov, en de in zijn laatste start in Mons in een veld met 16 paarden werd hij als tweede favoriet derde achter twee enorme outsiders. De vorm is er.

Good Morning Elge was even uit beeld, we geven hem licht de voorkeur boven Abzac de Fontaine die in sterkere velden liep maar daarin geen rol speelde. Havane d’Elma is in ons land een nieuw gezicht. Ze stond tot mei vorig jaar op stal bij Mario van Dooyeweerd, voor wie ze in 24 starts eenmaal won. De laatste drie starts in Cagnes waren onder de regie van Henk Grift, die koos voor een pauze. Ze maakt vandaag haar rentree.

1:   3 - Declic du Gade
2:   8 - Fortissimoko
3:   6 - Catsous

Outsider(s):   7 - Cocomoko, 1 - Good Morning Elge, 9 - Abzac de Fontaine

 De resultaten van deze koers