vp-07012022-race-01

starttijd: 18.10 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX NDR.NL

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Lucky Charly deed het in de proef kalm aan en had nog veel over. Bij zijn rentree ging het mis, hij was aan de start niet te hanteren en sprong. “Hij was het even kwijt. Hij liep die dag zonder check, was te druk en deed zijn hoofd op zijn borst. Daarna was er geen redden meer aan. Vandaag start hij met een check en gaan we iets later naar de auto, ik ga er vanuit dat het dan goed gaat”, aldus Michel Rothengatter.

De twee debutanten toonden in de proef beide talent en zijn eveneens in beeld voor de winst. Mats Schermer nam in zijn proef al snel de kop over van een stalgenoot en bleef voorop na tussentijden van 19,4/16,5/15,3. Hij kwam prima binnen. Llewillem Boko kwalificeerde samen met de in de volgende koers startende Knockout Invicta. Llewillem had tot de laatste bocht uit de kop met tussentijden van 16,9/20,8/15,8. In de laatste meters moest hij de oudere draver laten gaan, hij liep die 500 meter in de 1.17.

La Reve Starro debuteerde als tweejarige in de Joffer Prijs en verdween daarna met een blessure lang uit beeld. Ze kwalificeerde tegen twee oudere koerspaarden van Rob de Vlieger, lag steeds tweede en finishte dichtbij als derde. Kaily Stardust vond Alkmaar weinig aan, maar liet in de starts ervoor in Wolvega een opgaande lijn zien.

1:   8 - Lucky Charly
2:   1 - Mats Schermer
3:   2 - LleWillem Boko

Outsider(s):   5 - La Reve Starro, 9 - Kaily Stardust

 De resultaten van deze koers