vp-03072020-race-05

starttijd: 21.15 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 11.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

CHAMPIONNAT DES 3 ANS (Breeders Course)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Trainer Paul Hagoort is een Breeders Course specialist, hij heeft hier drie ijzers in het vuur. Van hen is de jaargangstopper Kuyt F Boko de eerste keuze. In zijn proef werd hij weliswaar geklopt door Heres Beuckenswyk aan wie hij al vroeg de kop over gaf, maar gezien het tempo dat de twee liepen is daar niets mis mee.

Trainingsgenoot Barty Laksmy denuteert, ook hij heeft veel talent. In de proef vloog hij naar de kop, nam meteen afstand van het veld en kwam met een laatste 500 meter in 1.11,9 ruim voor de rest binnen. De trainer zelf stapt achter First Mover, die in zijn laatste proef na een best vlotte start sprong in zowel de eerste als de tweede bod.

Because you love me was als tweejarige al winnaar van de Preis des Winterfavoriten, de trainer omschreef die koers met slechts een paar paarden als een ‘veredelde trainingsrit’, en ook bij zijn rentree won hij zonder partij na een laatste kilometer net onder de 1.14.

Waar de grenzen van Keytothehill liggen weet nog niemand. Op weg naar een start in de Duitse Derby won hij zijn laatste twee starts ingehouden. Hij moet hier makkelijk 1.15 of iets sneller kunnen lopen, ook al wordt hij toegewerkt naar een piek in september.

1:   3 - Kuyt F Boko
2:   4 - Barty Laksmy
3:   2 - Because You Love Me

Outsider(s):   6 - Keytothehill

 De resultaten van deze koers