vp-02122022-race-01

starttijd: 16.34 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Payday Winner Challenge

PRIX HET SWARTE PAERT

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een totaal open koers met goede kansen voor Miss Occagnes, die vorige week met een mindere startpositie een goede koers liep. Mercedes Star stond de laatste keer zwaarder dan vandaag, maar het tweede gelid is een punt van zorg. De vorige keer dat hij achter de paarden weg moest werd hij in de startfase te druk en sprong hij.

Lynx Dragon kwalificeerde onlangs achter City Guide en Mister F Daag in een proef waarin de eerste kilometer in 1.18 ging en de laatste 300 meter aan kop in 1.06. De ruin kwam die dag goed binnen, de getoonde tijd over de afstand zegt niets. Liberty Star won hier eind september, de merrie is goed als ze haar speed kan bewaren.

Lumiere werd tweemaal geklopt in loyaliteitskoersen waarin we hem als favoriet tipten. Hier lonkt een klassering. Madoc Worthy is een paard dat gevaarlijk is als hij zijn speed kan bewaren en meteen voorin ligt, zoals de laatste keer toen Bjorn Goop hem reed. Jaggers was hier half september pechvol toen hij op de rug van de winnaar met alles over finishte. Dat was een koers voor beginners, nu is het veld sterker.

1:   6 - Miss Occagnes
2:   12 - Mercedes Star
3:   7 - Lynx Dragon

Outsider(s):   8 - Liberty Star, 11 - Lumiere, 9 - Madoc Worthy

 De resultaten van deze koers