PERSBERICHT maandag 18 mei, 13u 45

SNDR ANNULEERT SELECTIEPROEVEN 20 MEI TE WOLVEGA

Doordat de Veiligheidsregio Fryslân (VRF) ook op maandag 18 mei nog geen groen licht heeft gegeven, heeft het Bestuur SNDR rond het middaguur besloten om ook de selectieproeven gepland voor 20 mei op Victoria Park Wolvega te annuleren.

“Op deze manier worden Nederlandse professionals gedwongen om in het buitenland aan het werk te gaan. De situatie is nijpend. Bedrijven hebben behoefte aan inkomsten om ontslagen en faillissementen te voorkomen. En ook de sector als geheel komt zo onnodig in de problemen”, zo verklaarde voorzitter Paul Mulder (Bestuur SNDR) maandagmiddag.

Op dit moment is nog steeds niet duidelijk wat de argumenten zijn voor de VRF om af te wijken van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedelsveiligheid.
Mulder: “De drafsportwereld is maandag 11 mei immers door het Ministerie van LNV aangemerkt als agrarische sector. En de uitvoer van selectieproeven met dravers en volbloeds (in de volksmond bekend als koersen) is door de overheid aangemerkt als bedrijfsactiviteiten. Daardoor vallen ze onder de vastgestelde uitzonderingen op het algemene verbod op samenkomsten.
En dus zou er conform het strikte protocol achter gesloten deuren gewerkt kunnen worden, zoals in alle ons omringende landen reeds het geval is.
De economische gevolgen zullen groot zijn. Op dit moment bedraagt de schade minimaal 1,5 miljoen. Maar minstens zo belangrijk is het gebrek aan perspectief voor de korte termijn en de onduidelijkheid voor de lange termijngevolgen, onder meer richting partners, doordat een herstart veel te lang op zich laat wachten. We zullen pas nieuwe uitschrijvingen publiceren zodra duidelijk is wanneer deze selectieproeven daadwerkelijk kunnen plaatsvinden. En we houden de sector hiervan op de hoogte de komende dagen”

Om u een beeld te vormen van selectieproeven/trainingen met tijdregistratie achter gesloten deuren conform een strikt corona-protocol verwijzen we naar deze korte video https://youtu.be/zLGBG8-o0ys

Voor eerdere berichten over de herstart van de selectieproeven:
Annulering selectieproeven 16 mei (persbericht SNDR)
https://www.ndr.nl/…/selectieproeven-op-wolvega-op-laatste…/

Annulering selectieproeven 16 mei (artikel Leeuwarder Courant)
https://www.ndr.nl/ni…/update-situatie-zaterdag-16-mei-2020/

Bestuur SNDR